Fra bogens bagside:

Hun har kendt hende hele livet…
Andrea Oliver ved alt om sin mor Laura. Hun ved, at hun altid har boet i den lille by Belle Isle. Hun ved, at hun er en respekteret og fasttømret del af samfundet. Hun ved, at hun igen hemmeligheder har.

Men hun skjuler noget…
Men så en dag ender en tur til indkøbscentret i et blodbad, og pludselig ser Andrea en helt anden side af sin mor.

Og det kan slå dem begge ihjel…
Timer senere ligger Laura på hospitalet, og hun er på forsiden af alle aviser. Det går langsomt op for Andrea, at hun alligevel ikke kender sin mor så godt, som hun troede. Farerne er først lige begyndt, og Andrea må ud på en livsfarlig jagt for at finde sandheden om sin mors fortid. Lykkes det ikke, er begge deres liv i fare.

Min anmeldelse:

Jeg har læst alle bøgerne på dansk af Karin Slaughter, og jeg har anmeldt flere af dem – de 2 seneste på min blog: “En holdt kvinde” – //blog.drustrup.dk/#post26 (- en del af serierne om Sara Linton og Will Trent) og “Den gode datter” – //blog.drustrup.dk/#post110 (- en bog udenfor serierne). Jeg er en stor fan af Karin Slaughters bøger og har været rigtigt godt underholdt af hendes barske og velskrevne historier.

Derfor gik jeg med stor spænding og entusiasme i gang med den seneste bog “Brudstykker”. Da jeg var færdig, stod jeg af flere grunde med en noget blandet oplevelse. Om det skyldes for høje forventninger eller ej, kan jeg ikke blive enig med mig selv om, for vel er bogen spændende, men mere som en en spændingsbog end en egentlig krimi, men alligevel har jeg nogle forbehold.

Dels synes jeg ikke, plottet virker overbevisende. Jeg finder ikke den for mig nødvendige sammenhæng mellem de to handlingsspor i hhv.1986 og 2018, så historiens grundlæggende præmis om konflikterne virker ikke logisk nok for mig.

Dels synes jeg, historien fortælles for langsomt, over for mange sider og med nogle overflødige delelementer til, at der er intensitet og drama nok til at kunne rangere særligt højt blandt Karin Slaughters fremragende bøger.

Når det er sagt og skrevet, kan jeg se, det lyder for negativt, for – uden at jeg kan eller vil afsløre noget af bogens handling og plottets baggrund – bogen er som tidligere anført spændende. Bogen begynder nemlig ret dramatisk og voldsomt lige som en Slaughter-historie skal gøre det, og der er også spændende scener, så jeg var alligevel underholdt undervejs.

Mens jeg venter på næste rigtigt spændende bog af Karin Slaughter giver jeg denne bog 7 point på min egen skydeskive og 3 1/2 krimihjerte på krimifan.dk.

Karin Slaughter
Brudstykker
HarperCollins Nordic, 2018
526 sider