Fra bogens bagside:
Axel Steen har lagt sit liv i politiet bag sig og er blevet sikkerhedschef i en international investeringsbank. Han ser frem til sommerferien med sin kone og sin datter, da en betroet medarbejder i banken bliver taget i svindel for millioner. Axel skal fyre ham diskret, og uden politiet indblandes. Det sætter gang i en fatal kæde af begivenheder i en verden, hvor penge er gud, og tavshed er guld.

Samtidig bliver en ung indvandrer med banderelationer fundet myrdet i en kælder under Urbanplanen. Axels gamle kollega Vicki Thomsen leder efterforskningen, og hun kommer under stærkt pres, fordi ingen i miljøet vil tale med politiet. Der er tråde til krigen i Syrien, PET blander sig, og sagen kompliceres yderligere, da det viser sig, at den dræbte har haft hemmelig kontakt til politiet, særligt til én politimand: Axel Steen.

Solo er en rå og mørk krimi om en mand, der er splittet imellem sit drift efter at se retfærdigheden ske fyldest og sit ønske om at beskytte sin familie.

Min anmeldelse:
Bogen er den sjette i serien med Axel Steen som hovedperson, og jeg har med stor fornøjelse læst alle de forrige, hvoraf jeg har anmeldt de fire – senest “Papa” HER http://blog.drustrup.dk/#post93.

(Rækkefølgen i serien er 1: Uro – 2: By, bye blackbird – 3: Akrash – 4: Aisha – 5: Papa.)

Derfor var jeg også fuld af høje forventninger, da jeg fik denne seneste bog i hånden. Og jeg må med stor læseglæde fortælle, at mine forventninger på alle måder blev opfyldt.

Jesper Stein har igen fortalt en spændende, actionfyldt, relevant og aktuel historie, hvor de bærende hovedpersoner – især Axel Steen – og deres personlige problemer og moralske dilemmaer ikke dominerer historien, men tværtimod får de bagvedliggende konflikter og dramaer til at stå stærkere.

Det fungerer rigtigt godt at lade Axel Steen gå solo, forlade politiet og lade ham ansætte i det private, for at han på den måde kan prioritere sin kriseramte familie og det nye skrøbelige ægteskab. Selv mindre erfarne læsere af serien må fra begyndelsen være klar over, at Steen i jakkesæt og i tjeneste for storkapitalen har dårlige chancer for succes, og da hans tidligere kollegas sag med den myrdede indvandrer trækker tråde til Steen, aktiveres hans efterforskningsgen.

Da hans arbejdsgiver samtidig udsættes for både svindel, kidnapning og pengeafpresning, og da han får brug for hjælp fra sine tidligere kollegaer til opklaringen, finder Steen – heldigvis for os læsere – sit gamle jeg frem igen – næsten.

De to sager følges parallelt i krydsklip med skiftende hovedpersoner, og den teknik fungerer her rigtigt godt. Og igen er det tydeligt, at Jesper Stein har herligt skeptisk fokus på PET og deres gerninger.

Så får I ikke mere at vide om handlingen, der holder en konstant stigende spændingskurve, som ender langt oppe på skalaen.

Jeg giver med sikker hånd denne velfungerede, rå, dramatiske og helstøbte krimi 10 sikre point på min krimispændingsskydeskive – et pletskud – og 5 krimihjerter på krimifan.dk


Jesper Stein
Solo
Politikens Forlag, 2018
405 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.