Fra bogens bagside:
Joseph King er undsluppet det topsikrede fængsel i Mansfield. Nyheden om en morder på fri fod spreder sig som en løbeild, og politichef Kate Burkholder og hendes team er i højeste beredskab. Men dette er personligt for Kate. Hun voksede op sammen med Joseph King, og som teenager tilbad hun den jord, han gik på. Kan den amishdreng, hun engang var forelsket i, virkelig have udviklet sig til en koldblodig morder, der nu har taget sine egne børn som gidsler?

King er bevæbnet, desperat og har intet at tabe. Kate frygter for børnenes sikkerhed og er pludselig fanget med King – taget som gidsel sammen med børnene. Men da han beder om hendes hjælp for at bevise sin uskyld, bliver hun i tvivl; er han uskyldigt dømt? Og hvem har i så fald slået en ung amishkvinde ihjel?

Min anmeldelse:
Siden første bind i serien med det amerikanske amishsamfund har jeg været fanget ind af historierne om den tidligere amishkvinde og nuværende politichef Kate Burkholder.

Det har jeg tidligere skrevet om på min blog i forbindelse med mine anmeldelser af seriens bind 7 og 8 – “Efter stormen” (7) http://blog.drustrup.dk/#post17 – “De ugudelige” (8) http://blog.drustrup.dk/#post105 – så læs mere om den side af historierne der.

Denne bog er nummer 9 i serien, og det rejser for mig det relevante spørgsmål: Er det muligt at blive ved med at finde på nye spændende historier fra og vinkler på det gammeldags og religiøse parallelsamfund amish og med vinkler herfra til det omgivende moderne amerikanske samfund? Svaret er: Ja!

Mens jeg var mere forbeholden overfor bind 7, må jeg sige, at Castillo i dette 9. bind i serien kommer stærkt tilbage. Det er en flot sammenhængende og rigtigt spændende historie, der fortælles. Og igen giver kombinationen af formidling af amishsamfundets regler og den spændende krimihistories dramatik en rigtig god læseoplevelse med både underholdning og viden.

Bagsideteksten fortæller det nødvendige om handlingen, og jeg synes, det vil være forbryderisk at afsløre mere. Gå derfor i gang med bogen – eller begynd forfra i serien for at få det hele med.

Jeg giver bogen 8 point på min krimispændingsskydeskive og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Linda Castillo
På afveje
Hr. Ferdinand (Politikens Forlag), 2018
384 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.
Her er rækkefølge og forsidebilleder af de første 8 bind i serien – og et forfatterportræt.