Fra bogens bagside:
Det er i begyndelsen af oktober, og i Delsbo er elgjagten i fuld gang. En tidlig morgen finder slagteren Hans Larsson en menneskekrop hængende fra en af krogene i slagteriet. Det lille samfund er rystet. Offeret har været udsat for tortur, og det viser sig hurtigt, at det kun er det første i en række bestialske mord.

Johan Rokka og hans kollegaer fra Hudiksvall politi går i gang med efterforskningen. Den normalt stædige og skarpe kriminaltekniker Janna Weisman er usædvanlig ukoncentreret, og Rokka mistænker, at det skyldes en af de ekstraindkaldte betjente.

Politiet efterforsker baggrunden for mordene, og det viser sig hurtigt at de jagter en meget grum og hævngerrig gerningsmand, og der ligger noget langt grummere bag, end de overhovedet har kunnet forestille sig.

Min anmeldelse:
Dette er 4. del af serien fra Huddikvall og igen med Johan Rokka og Janna Weisman i de centrale roller. Jeg har tidligere anmeldt 2. og 3. del her: “Håndlangeren” – http://blog.drustrup.dk/#post30 “Fikseren” – http://blog.drustrup.dk/#post97 – og jeg må sige, at den positive udvikling, jeg sporede fra 2. til 3. del med såvel spændingsniveau som plotstyring, er fortsat i denne bog.

Det er en spændende krimi, der trods sine relativt få sider rummer et komplekst plot, hvor flere konflikter er i spil. Produktion af og handel med træ, undersøgende journalistik, samspillet i et elgjagtlaug, familiehemmeligheder og vilkårene på en institution for udsatte unge er nogle af områderne, romanens handling foregår på. Og samtidig sker der også noget mellem politifolkene.

Det er på den gode måde en klassisk krimi med lokalkolorit, interessante personer, overraskelser undervejs samt et kompliceret plot, der først løser sig til sidst. Der er helt styr på ikke at afsløre for meget undervejs, samtidig med at alle brikker flere på plads. Det, der hæver bogen over gennemsnittet, er den koncentrerede fortællemåde, hvor historien fortælles i kortere afsnit med skiftende hovedpersoner. Det giver en god dynamik og forøger spændingen.

Som jeg indledte anmeldelsen med, så synes jeg, bøgerne i serien bliver bedre og bedre, så derfor får denne 8 skydeskivepoint og 4 krimihjerter på krimifan.dk


Gabriella Ullberg Westin
Slagteren
HarperCollinsNordic, 2018
349 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.