Fra bogens bagside:
Da Daniel Bro var teenager, blev hans lillesøster myrdet. Som politimand har han siden forgæves forsøgt at opklare mordet.

Nu er dagen oprundet, hvor han må overbringe sine forældre den triste nyhed: Sagen er henlagt.

Men på vej hjem modtager han et opkald. En person med forvrænget stemme tilbyder både at afsløre morderen og gerningsmændene bag andre uopklarede drab. Daniel kan frit vælge blandt dem, mod at han sender fortrolige oplysninger den anden vej.

Tydeligvis er der tale om en tosse, den slags ringer jævnligt. Så Daniel tager ikke opkaldet alvorligt.

Ikke til at begynde med.

Min anmeldelse:
I forbindelse med Krimimessen 2017 interviewede jeg forfatteren om hans dengang 2 romaner “Et nødvendigt offer” (2016) og “De uskyldige døde” (2017), og jeg anmeldte dem samlet på min blog her: http://blog.drustrup.dk/#post59

Som journalist på flere tv-kanaler med især kriminalsager som emne kender han sit kriminalstof, og især den første var inspireret af en virkelig sag, men begge hans første bøger bøger – og også denne seneste – er absolut inden for grænsen af det realistiske. Og det er det, der gør dem skræmmende og spændende. Selvfølgelig er det også afgørende, at de er godt skruet sammen, at sproget er i orden og at der er et godt flow i historien med overraskelser undervejs. Alle ingredienser er til stede,

Den gennemgående politimand, Daniel Bro, udsættes for et urimeligt dilemma, hvor han skal vælge mellem at få afsløret sin søsters morder og at overtræde alle regler for politiarbejde. Det valg er svært, og værre bliver det af, at han bliver genstand for mistro fra kollegaer og interne undersøgelser. Samtidig udvikler forholdet til den nye kollega, Alba Egeskov, sig ikke, som han gerne så det.

Som sagt er den en bog, der bygger på et realistisk og skræmmende billede af virkeligheden, men hvordan og hvorfor vil jeg selvfølgelig ikke afsløre, for det viser sig først sidst i bogen.

Forfatterens to første bøger er enkeltstående, men jeg kan godt se for mig, at der kommer flere bøger med Daniel og Alba. Det er makkerparret tilstrækkeligt interessant til.

Jeg giver gerne bogen 9 ud af 10 skydeskivepoint på min blog – og fulde 5 krimihjerter på krimifan.dk

Finn Halfdan
Oraklet
People’s
Press, 2019
384 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget