Jeg
har før skrevet om den sydafrikanske forfatter Deon Meyer – senest HER http://blog.drustrup.dk/#post260. Da slet ikke alle
hans bøger er oversatte til dansk, har jeg læst de ikke oversatte på engelsk,
og med denne nyeste lille bog er jeg lige nu ajour.

Denne korte roman eller meget lange
novelle har den litterære prosaform, der på engelsk kaldes en Novella.
Alligevel formår Deon Meyer at skabe en sammenhængende og spændende historie
med koncentreret indhold. Det er nok en forudsætning at kende seriens
hovedpersoner, så der ikke skal bruges tid på at fortælle unødigt om dem.

Hovedpersonen er Benny Griessel, men også hans makker Vaugh Cupido spiller en central rolle.

Mens Griessel har personlige problemer med at låne penge til en forlovelsesring, så han endelig kan få friet til sin kæreste, forstyrres han af en mordsag med stor bevågenhed. En ung kvindes lig findes vasket i blegemiddel og smukt draperet ved en vej i bjergene udenfor Cape Town. (på billedet herunder ses den mur i Sir Lowry’s Pass, hvor liget blev fundet – kilde: https://www.deonmeyer.com)

Det kræver noget af en indsats (og lidt held), inden kvindens identitet og baggrund opklares og sagen løses, og herunder følger vi politifolkene rundt i forskellige miljøer.

Bogens handling udspiller sig i løbet af cirka en uge. Samtidig er der tråde tilbage til 1600-tallets Holland, men hvordan vil jeg ikke afsløre. Jeg vil kun sige, at der på den måde også er tråde tilbage til den fremragende og meget omfangrige (836 sider!) “Stillidsen” af Donna Tartt.

Igen er det lykkedes Deon Meyer at fortælle en rigtigt spændende historie, der kombinerer interessante hovedpersoner i et krimiplot med et indblik i den sydafrikanske virkelighed og historie både indenfor politiets rækker og i samfundet generelt – og denne gang også i naturen, hvor en leopards færden også indgår. (Leoparden færdes i Overberg-området, hvor netop dette billede er fra.)

Læs bogen! Men læs først de øvrige bøger i serien, hvor Benny Griessel er hovedpersonen. Jegglæder mig til november, hvor den næste bog i serien “The Last Hunt” udkommer på engelsk. Måske burde jeg lære et nyt sprog, så jeg fremover kunne få fat i hans bøger lidt tidligere. Deon Meyer skriver nemlig sine bger på afrikaans.

Det bliver til 9 skydeskivepoint!
Deon Meyer
The Woman in the Blue Cloak
Hodder & Stoughton, 2018

141 sider