Fra bogens bagside:
Ben har verdens kedeligste farmor. Hun spiller Kriblekryds og spiser kålsuppe dagen lang, hendes tv er i stykker, og så prutter hun hele tiden uden at indrømme det.

Det ville også være fint nok, hvis ikke lige Ben var tvunget til at blive passet hjemme hos hende hver eneste fredag aften, fordi hans mor og far skal se Vild med dans.

Men det viser sig, at Ben ikke ved alt om sin farmor. Faktisk er hun en international mestertyv, og nu drømmer hun om at lave det helt store kup med Bens hjælp. Bens farmor er nemlig en rigtig Gangster farmor!

Min anmeldelse:
David Walliams er skuespiller og komiker, men er i Danmark måske bedst kendt fra “Britain’s Got Talent”, hvor han er en af de fire dommere.

David Walliams har desuden skrevet mange børnebøger, og disse er også kommet på dansk: “Frygtelige faster”, “Ismonstret”, “Øv, far” og april 2020 udkommer “Farfars store flugt”.

Jeg har ikke læst andre bøger af ham end denne, men det ser ud til, at alle bøgerne er rendyrket grotesk morskab om samspillet mellem generationer. Det er denne bog i hvert fald, og Walliams beskriver historien så rablende sjovt, at bogen helt sikkert vil underholde lyttende børn fra 6 år og selvlæsende børn lige så snart, de kan læse den ikke specielt svære tekst.

At en så forskrækkelig, ildelugtende og gammel farmor viser sig at rumme helt andre sider, overraskede barnebarnet, den 11-årige Ben. Måske kan det får børn til at opleve den ældre generation som andet end en gammel mand/dame. Men det er ikke bogens primære formål. det er at underholde med en sund actionkomedie.

Tony Ross er en af de internationale mesterillustratorer med rigtigt mange børne- og billedbøger bag sig, og som altid bidrager han til endnu et lag af historien – også i denne bog.

Den får 4 stjerner!

David Walliams
Gangster farmor
HarperChildren / HarperCollinsNordic, 2019
304 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.