Fra bogens bagside:
Denne bog er en storslået rejse rundt i Danmark og resten af Norden. Den er resultatet af det formentligt største nordiske fotoprojekt nogensinde. Tusind fotografer, heriblandt mange danske, har skildret den nordiske hverdag – fra det østligste Finland og vores naboland Sverige til Island og Grønland i nordvest, fra Svalbard i Nordnorge til Sønderjylland.

De bedste billeder er udvalgt af en international jury og tegner tilsammen et kærligt og fascinerende portræt af livet i Norden – som en unik dokumentation af vores tid.

Min anmeldelse:
Gennem årene er udgivet utallige fotobøger med lige så mange forskellige profiler og formål, og selv om jeg kun har set en brøkdel af dem, så er det alligevel blevet til en god del. Jeg må sige, at jeg ikke erindrer en så bredt favnende og flot billedkavalkade som i denne bog. De rigtigt mange billeder udgør sammen med de korte og præcist beskrivende billedtekster et enestående samlet billede af mennesker i Norden og deres liv lige nu. Det er rigtige mennesker i alle aldre fanget i hverdag og til fest, i sorg og glæde, i leg og i alvor samt på arbejde og i fritiden. Alle tænkelige situationer og sammenhænge ser ud til at være dækket på fornem vis.

Det er en helt aktuel dokumentation af livet lige nu i Norden, men på bare lidt længere sigt er bogen også en god historisk kilde til dagligliv i Norden anno 2019.

Vel er det ikke en bog, jeg har læst fra ende til anden, men det er en bog, som er umådelig svær at lægge fra sig. Der er så mange tankevækkende informationer og overraskende oplevelser, at hver side er en stor fornøjelse af gå på opdagelse i.

Det er ikke fotokunst, men indlevende og topprofessionel billedjournalistik på højeste plan. Det er helt sikkert en bog, jeg vil blive ved med at vende tilbage til, bladre i, studere, nærlæse – og nyde.

Det er forunderligt at opleve, hvor ens vi trods geografiske og naturbetingede baggrunde er i Norden. Bogen burde husstandsomdeles af alle de nordiske landes regeringer, eller på anden måde gøres til fast bestanddel af befolkningens nordiske bevidsthed og fælles kultur

En sikker 5-stjernet nydelse + masser af nordlys.

Livet i Norden
Politikens Forlag, 2019
358 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.