Lystlæsning 2

Fra bogens bagside:
Syv kendte, danske kvinder skriver i den dampende novellesamling Kvindefantasier otte liderlige fortællinger, der på hver sin måde dyrker lysten, eventyret, det forbudte, det lidenskabelige og det frække.

Min anmeldelse:
Forfatterne til bogens noveller er Elisa Lykke, Ane Høgsberg, Anne Louise Hassing, Anne Sofie Allarp, Maria Jencel, Sanne Gottlieb og Sara Maria Franch-Mærkedahl, men det skrives ikke i bogen, hvem der er forfatter til de enkelte noveller. 

Der er fuldt knald på fantasierne i bogen, og de bringer både kvinde og mænd i spil i meget forskellige sammenhænge. Jeg fandt dem forskellige og generelt godt skrevne. Jeg faldt dog mest for dem, der overrasker undervejs, og som samtidig indeholder et element af humor og god stemning. Dem er der heldigvis et par stykker af. 

Erotik jo er for alle køn i alle kombinationer, og jeg var spændt på at finde ud af, om jeg i historierne kunne spore, at alle var skrevet af kvinder. Også alle hovedpersonerne er kvinder, så  synsvinklerne er fra den kvindelige side. Det er bogens særkende. 

Bogen kommer godt rundt i erotikkens forskelligartede muligheder – og det er en bredspektret palet af udfoldelser personerne præsenteres for og deltager i. Jeg finder ikke væsentligt mere feminin poesi i historierne end i andre samlinger med erotiske noveller, men det er måske udtryk for noget stereotypisk fra min side, at jeg havde overvejet den mulighed

Formålet med erotiske historier er både at underholde, inspirere og stimulere, og målt ud fra det er bogen OK – dog uden at tilføre genren nyt. Der er gennem årene kommet rigtigt mange erotiske bøger – også novellesamlinger, og denne seneste tilføjelse giver endnu en valgmulighed 

Jeg giver bogen 3 stjerner ud af 5 mulige. 

Kvindefantasier
Ekstrabladets Forlag, 2021
91 sider

Bogen kan ikke fås som trykt bog, så den er læst som e-bog, men kan også fås som lydbog.