Lystlæsning 3

Fra bogens bagside:
Erotisk roman fra hverdagens Danmark.

Allerede under Theo og Britts første møde står set klart, at der er seksuel tiltrækning mellem dem, og selvom det er imod deres fasttømrede principper, er det uundgåeligt, at de har sex på første date.

Min anmeldelse:
Jeg læste om bogen i en avisartikel i NORDjyske, hvor forfatteren fortalte om sit arbejde med at skrive romanen. Han fortalte også om det specielle for ham, at det var en erotisk roman. Da jeg kendte forfatteren lidt via hans job som skiltetekniker i det firma, der havde leveret skilte m.v. til min gamle arbejdsplads Hjørring Bibliotek, samt fra hans aktiviteter på lokale revyscener, spurgte jeg om tilladelse til at læse og anmelde bogen. Jeg fandt det også interessant med en mand som forfatter til en erotisk roman. Derfor indgår denne anmeldelse også som den foreløbigt sidste i min serie anmeldelser med overskriften Lystlæsning.

Det er forfatterens debut som forfatter, og selv om han har skrevet en del revytekster og sange, har det været noget helt andet at skrive en roman. Han har arbejdet en del med såvel form som indhold, og det er derfor meget bevidst, når bruger den fortællestil, han har valgt i bogen. Jeg skulle jeg lige vænne mig til, at hovedpersonen, Theo, er jeg-fortælleren, og især at der står du, når partneren gør eller tænker noget. Da det var på plads i min læserhjerne fungerede både replikker og historien i sin helhed rigtigt godt.

Bogen rummer en del af de for genren nødvendige erotiske udfoldelser, og der lægges hverken fingre imellem eller stikkes noget under stolen. Begivenhederne beskrives helt eksplicit, men det sker, uden at totalbilledet på nogen måde bliver pornografisk. Samtidig virker begivenhederne og udviklingen ret realistiske. Det er altså ikke en knaldroman, men en afbalanceret og inciterende erotisk roman.

Det bedste ved bogen, er at den ikke udelukkende fokuserer på parret Theo og Britts seksuelle udfoldelser. Romanformen udnyttes fint til at sætte dem ind i en bredere sammenhæng, hvor også udviklingen af både personernes personlige og deres indbyrdes forholds indgår. Theo er også med i en snakkegruppe for og med mænd, og deres diskussioner og konsekvenserne af dem er også centrale dele af historien. Det er især her, jeg kan spore, at der er en mandlig forfatter bag bogen. På de seksuelle område indgår både mænd og kvinder i flere konstellationer, men begge køns repræsentanter er på alle måder aktive. Bogen kan hedt anbefales, hvis man er til erotiske bøger.

Det bliver til 5 sikre stjerner.

Lars Boelt
Natbordsskuffen
Forfatterskabet.dk, 2021
229 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forfatteren.

PS: Læs mere om forfatteren og skriveprocessen her: https://www.forfatterskabet.dk/lars-boelt/