Bind 12 i den gode serie om politichef Kate Burkholder i Amishområdet. Heldigvis indgår traditionerne i Amishsamfundet i bogen, fordi den dramatiske handling foregår der, men ellers er  hovedtemaerne politiets arbejdsforhold og især moral i forhold til f.eks. korruption og til selv at begå forbrydelser. Spændende og relevant.

Fra bogens bagside:
Da Adam Lenacher er på slædetur med sine børn i en kraftig snestorm, ser de en bil, der er kørt fast i en snedrive. Chaufføren er en bevidstløs kvinde, frosset halvt ihjel. Lenacher sender bud efter politichef Kate Burkholder, der til sin store forbavselse opdager, at kvinden er Gina Colorosa – hendes bedste veninde, da hun gik på politiskolen.

Men genforeningen tager en ildevarslende drejning, da det viser sig, at Gina er eftersøgt for drabet på en undercoveragent. Gina fastholder, at hun er uskyldig. At det er falske anklager fra korrupte politibetjente, der vil lukke munden på hende, fordi hun var ved at melde dem for lovovertrædelser.

Mens sandheden bag begivenhederne langsomt afdækkes, spidser situationen yderligere til, og Kate må konfrontere en virkelighed, der ændrer alt, hvad hun troede, hun vidste. Ikke kun om venskab, men om hele situationen, hun har viet sit liv til.

Min anmeldelse:
Med endnu en ny bog i serien i den lange række af bøger om den tidligere amishkvinde og nuværende politichef Kate Burkholder melder spørgsmålene sig. Er serien stadig interessant?

Ja, det er den! Det er som at træde ind i en velkendt både tryg og stadig interessant verden at befinde sig i Amishland i selskab med Kate Burkholder og hendes hemmelige (hvor længe mon det går?) samlever Tomasetti. Amish-folket har altid interesseret mig, og når bøgerne bidrager med gode oplysninger herom, samtidig med at de rummer en godt skrevet og spændende kriminalhistorie, bliver jeg fanget ind.

Handlingen foregår i Amishmiljøet, men som jeg skrev i begyndelsen, så er omdrejningspunktet for plottet politiets arbejdsforhold og især moral i forhold til f.eks. korruption og til selv at begå forbrydelser. Det sker, så vi samtidig får mere viden om Kate Burkholder første tid hos politiet og om hendes skifte hertil, og det er også godt at få bygget på den side af historien.

Jeg giver bogen 8 sikre skydeskivepoint og 4 krimihjerter på Krimifan.dk.

Linda Castillo
Ude i kulden
Hr. Ferdinand, 2021
320 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PS
Jeg har med fornøjelse og interesse læst hele serien og har også anmeldt de forrige 5 bøger her:

Efter stormen (7) //blog.drustrup.dk/#post17 (før jeg begyndte at give point)
De ugudelige (8) – //blog.drustrup.dk/#post105 (7 point og 4 krimihjerter)
På afveje (9) – //blog.drustrup.dk/#post189 (8 point og 4 krimihjerter)
I al hemmelighed (10) – blog.drustrup.dk/#post232 (8 point og 4 krimihjerter)
Vanæret (11) – https://blog.drustrup.dk/?p=530 (8 skydeskivepoint og 4 krimihjerter)