Fra bogens bagside:
En forårsaften finder psykolog Anne Lebæk liget af en ung kvinde i sin venindes hjem i Hvertsunds gamle fiskerkvarter.

Anne kender kvinden overfladisk fra sin praksis og bliver opslugt af at opklare, hvem hun i virkeligheden var, og hvem det er, der ønskede hende død. Annes søgen bringer hende tæt på det rå og vindblæste samfunds skyggesider, hvor alle tilsyneladende har noget at skjule. Og hvor morderen, hvem det end er, aldrig er langt væk.

Malstrøm er en roman om at leve på kanten af sindets afgrund og om konsekvensen, når den hårfine skillelinje mellem fornuft og vanvid bliver overskredet – og om at blive svigtet af dem, man stoler allermest på.

Min anmeldelse:
Som med forfatterens første krimi med Anne Lebæk som hovedperson – Havunger (anmeldt her: http://blog.drustrup.dk/#post223) – er handlingen dækkende beskrevet i bagsideteksten.  

Jeg blev også fanget ind af stemningen og lokalmiljøet under læsningen, ligesom jeg gjorde, mens jeg læste “Havunger”. Fiktive Hvertsund er for mig at se en krydsning af byer som Ringkøbing, Hanstholm og Thisted, og det er et interessant miljø at placere handlingen i. På den måde blev jeg underholdt og holdt spændt på slutningen, der heldigvis overraskede mig noget. For spændende og flydende fortalt er den også – og dertil kommer, at der ikke er uendelige mængder fyldstof, så sidetallet bliver ikke urimeligt stort.

Når jeg alligevel er lidt forbeholden – og især spændt på om konceptet kan bære flere bind i serien, så er det fordi de to bøger minder ret meget om hinanden. Det er fortsat klienter i Anne Lebæks praksis, der myrdes. Fortidens oplevelser påvirker stadig Anne Lebæk, og hun har stadig uforløste forhold til et par af bogens mænd og til sin familie i byen. Mht. de elementer sker der ikke meget nyt, og der skal for mig at se ske noget andet og mere, hvis det fortsat skal være interessant at besøge Hvertsund. Og det vil jeg rigtigt gerne.

Jeg giver 8 afventende skydeskivepoint her på bloggen og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Helle Mogensen
Malstrøm
Alpha, 2021
338 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PS: Jeg vil gerne blive i seriens maritime tema og foreslå titlen på bind 3: Brænding.