Fra bogens bagside:
Malone på 3 1/2 år fortæller skolens psykolog, Vasile, en farlig hemmelighed: Hans mor er ikke hans rigtige mor, og hans rigtige mor er i fare.

Det virker usandsynligt. Malones forældre har fødselsattest, babybilleder og selv deres læge bekræfter, at Malone er deres barn. Og han må handle hurtigt, hvis han skal nå til bunds i sagen. For Malones minder er begyndt at blegne, og snart vil de være væk.

Vasile tager kontakt til politikommissær Marianne Augresse, der er travlt optaget af et voldeligt indbrud hos en smykkebutik, hvor der blev stjålet for flere millioner euro. Hun mener ikke, et barns fantasihistorier vedkommer hende.

Men hvad hvis hun tager fejl?

Min anmeldelse:
Endnu en både usædvanlig og usædvanligt spændende krimi af Michel Bussi, hvor jeg igen oplevede, at jeg aldrig har set noget andet, der minder det fjerneste om plottet og hele historien.  

Helt frem til slutningen var jeg i tvivl om, hvordan det hele hang sammen, og alligevel var det helt logisk og overbevisende. Sådan er et krimiplot, når det er bedst. Selv om det kunne virke lidt konstrueret, så var det en forfriskende oplevelse at læse en markant anderledes krimi.

Det var en fornøjelse at følge begivenhederne både fra den lille drengs vinkel og fra de øvrige aktørers på skift. På den måde afdækkes alle led i historien stykke for stykke. Derfor vil det for alvor være en seriøs forbrydelse at lave et handlingsreferat. Det ville være umuligt uden at afsløre for meget.

Jeg har tidligere anmeldt disse 3 bøger af Michel Bussi:
Sorte åkander – //blog.drustrup.dk/#post147
Det glemte barn – //blog.drustrup.dk/#post186
Tiden er en morder – https://blog.drustrup.dk/?p=486

Jeg giver alle Bussis bøger mine varmeste anbefalinger – også denne seneste, der får 9 skydeskivepoint her og 5 krimihjerter på krimifan.dk.

Michel Bussi
Den forkerte mor
People’s, 2021
489 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.