Fra bogens bagside:
Forår går mod forsommer. Sam Berger, Molly Blom og deres politikontakt Deer, der er ved at lære at gå igen, efter de angreb, der ændrede hendes liv, synes at ane en sammenhæng mellem de lig, der et efter et dukker op i den tøende skærgård. Der er nogen, der helt sikkert vil dræbe igen. Kan Sam, Molly og Deer gribe ind? Eller er sandheden ufattelig selv for dem?

Min anmeldelse:
På bagsiden står der også, at det er femte, fritstående bind i serie, men det er (som det eneste i bogen) noget sludder. Ikke det med bind 5, men der er bestemt ikke et fritstående bind, for bogen bygger videre på alle de forrige bind. For at få det fulde udbytte af denne ualmindeligt fremragende og lige så spændende bog SKAL man læse hele serien og i rækkefølge. (Se nederst i denne anmeldelse)

Sam Berger og Molly Blom og deres bureau får en sikkerhedsopgave, samtidig med at Desirée/ Deer er vendt tilbage på arbejde efter den forrige bogs livsfarlige begivenheder. Hun får tildelt ufarlige rutineopgaver, men vil hellere grave i en mere dramatisk sag. Og det gør hun selvfølgelig. Og lige så selvfølgelig hænger det hele sammen, og endnu engang på overraskende, livsfarlig og meget overbevisende måde. Arne Dahl beviser endnu engang, at han er en sand mester i at finde på en kompliceret handling, der er vanvittigt fængslende, og som holder hele vejen!

Så vil jeg ikke afsløre det mindste mere om selve handlingen, men vil på det varmeste anbefale hele serien. Læs alle bindene og som sagt i rækkefølge! Jeg har planer om at læse serien forfra og ikke med et års mellemrum mellem hvert bind, som det har været tilfældet indtil nu.

Bogen er nemlig forfatterens sidste i denne serie – med mindre han ombestemmer sig ligesom andre forfattere før ham. Jeg ved ikke helt, om jeg skal håbe på det. Selv om denne serie og dens persongalleri har været noget helt særligt, og serien efter min menig er forfatterens bedste, så vil jeg se frem til næste bog fra Arne Dahl, uanset hvad han finder på. Når nu serierne er blevet bedre og bedre, så kunne det da være, at næste serie blev endnu bedre – hvis det er muligt. Det er helt sikkert, det bliver både godt og spændende.

Bogen er endnu et pletskud fra Arne Dahl. 10 sikre point – Bull’s Eye – på min skydeskive og 5 store krimihjerter på krimifan.dk.

Arne Dahl
Tøbrud
Modtryk, 2021
407 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

SERIEN består af disse titler, og jeg har anmeldt dem alle. Se linkene:

1: Skyggezone – //blog.drustrup.dk/#post3

2: Indland – //blog.drustrup.dk/#post104

3: Midtvand – //blog.drustrup.dk/#post174

4: Friheden – https://blog.drustrup.dk/?p=575

5: Tøbrud – denne anmeldelse…