Fra bogens bagside:
Da et hjerteskærende selvmord bringer en gammel, næsten glemt sag for dagens lys, afsløres et bizart og symbolmættet mønster af dødsfald, der gennem  tiden er blevet udlagt som ulykker eller selvmord.

Og mens coronaen raser i verden, vokser et makabert fletværk af sager imellem hænderne på Carl og resten af Afdeling Q.

Rose, Assad, Gordon og Carl kæmper på liv og død for at forstå sammenhængen, inden det er for sent. Og holdets sædvanlige galgenhumoristiske sammenhold sættes på en hård prøve, da de forsøger at stoppe en afsindig og hensynsløs drabsmand i at fuldende den syge plan, der vil koste livet for endnu et udvalgt menneske.

Imens glider en helt anden sag fra fortiden stille og umærkeligt tættere på Carl, som en kvælerslange, der endelig har fået færten af sit bytte

Min anmeldelse:
Som det fremgår af bagsideteksten er handlingen tidsmæssigt placeret under tiden med corona, og Afdeling Q bliver også beordret nedlukket. Men heller ikke her lystrer afdelingens personale deres chefer. De er nemlig dybt inde i opklaringsarbejdet af en række sammenhængende ret specielle dødsfald.  

Det bliver farligt og højdramatisk, og jeg læste bogen ret hurtigt, både fordi den er flydende skrevet og elementært spændende, men også fordi jeg undervejs ikke på samme måde som i andre af seriens bind blev grebet af plottet. Det overbeviste mig ikke på samme måde som flere af de øvrige i serien, da det flere steder virkede ulogisk og uunderbygget, ligesom jeg ikke helt kan følge symbolikken med salt – titlens natrium chlorid. Endelig synes jeg ikke forfatteren, når han nu har valgt at placere handlingen i den periode, er lykkedes med at bruge coronarestriktioner m.v. helt godt. For mig var der mere dramatik og effekter end substans i handlingen.

Jeg har læst alle de øvrige bøger i Q-serien, og på min blog har jeg anmeldt de seneste to:

7: Selfies – //blog.drustrup.dk/#post9 
8: Offer 2117 – //blog.drustrup.dk#post248

“Selfies” hører for mig til en af de bedste i serien, mens denne næstsidste ligger en del længere nede blandt de foreløbigt 9 bind, men alt i alt er det en rigtigt spændende serie, så jeg vil helt afgjort glæde mig til afslutningen, hvor hele situationen, som Carl Mørck ender i til sidst i denne bog, ikke ser for godt ud for ham, men så siger jeg ikke mere!

Det bliver til 8 skydeskivepoint jer og 4 krimihjerter på Krimifan.dk

Jussi Adler-Olsen
Natrium Chlorid
(Afdeling Q, 9)
Politikens Forlag, 2021
460 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.