Jeg har læst mange gode bøger i 2022! Her er de 10, som i dag står som de bedste:

EN HISTORIE OM MENNESKET – HOMO SAPIENS OG MENINGEN MED TILVÆRELSEN

Af Rane Willerslev, Lasse Vilien Sørensen, Mads Dengsø Jessen og Henrik Hvenegaard Mikkelsen.

Fire forskere formidler forhistoriske fund, og fortolker dem baseret på omfattende viden og deres erfaring. Deres tolkninger har også betydning for menneskets liv i dag. Det er en fremragende formidlet fagbog, der er både spændende og givende at læse.

Læs mere på min blog: https://blog.drustrup.dk/?p=1481

ANN-HELÉN LAESTADIUS: BYTTE

Et rigtigt velskrevet og unikt indblik i nutidens livsbetingelser for samerne i Nordsverige. En gribende fortælling om en stærk pige og ung kvinde der kæmper for sin og sit folkeslags ret til at fortsat at leve med at holde rener og at opretholde deres traditioner. En både smuk og barsk historie. Anbefales på det varmeste.

Læs mere på min blog: https://blog.drustrup.dk/?p=1389

KELD CONRADSEN: BYEN OG HAVET

En meget velskrevet roman, hvor geologi er en helt integreret del af indholdet, og hvor der er mange flere lag. Venskab, svigt, mellemmenneskelige relationer og flere emner indgår i en historie om både kontinentaldriften og kønsdriften. Keld Conradsen har sin helt egen stemme i dansk litteratur. Lyt til den stemme.

Læs mere på min blog: https://blog.drustrup.dk/?p=1457

FREDERIK BACKMAN: VINDERNE

Bogen er 3. og sidste del af den storslåede og stærke serie om Bjørneby. En kollektivroman med mange personer/personligheder og med historien fortalt i en intens og fængslende stil. Storslået fortællekunst! Læs endelig hele serien!

Læs mere på min blog: https://blog.drustrup.dk/?p=1268

ABDULRAZAK GURNAH: EFTERLIV

Nobelprismodtagerens stærke roman om nogle stærke personers hårde og anderledes liv i kolonitidens Østafrika. Læs den af mange gode grunde!

Læs mere på min blog: https://blog.drustrup.dk/?p=1329

JAN GUILLOU: DEN DER DRÆBTE HELVEDES ENGLE
Hold da helt op!! Jan Guillou har skrevet en meget speciel – og specielt god – bog! Det er første del af en planlagt serie med overskriften “Firmaet Hamilton & Ponti” med journalisten Erik Ponti og admiral Carl Hamilton, der er to af Guillous personer fra det øvrige forfatterskab. De er blevet ældre med fysiske problemer, men er stadig meget klar til at bekæmpe uretfærdighed. En helt special roman, som begynder med erindringslignende indkig i Pontis (Guillous?) liv m.m.m.m., og som slutter med en spændende historie.

Læs bogen – og læs mere på min blog: https://blog.drustrup.dk/?p=1283

JO NESBØ: BLODMÅNEN

Harry Hole is back! Han vender modstræbende hjem fra Los Angeles til Norge for at opklare en mystisk sag og for samtidig at redde en amerikansk dame. Den på ingen måde hvide ridder på den ikke helt hvide hest slår til igen. Harry Hole er bedre end nogensinde!

Læs mere på min blog: https://blog.drustrup.dk/?p=1514

ÅSA LARSSON: FÆDRENES SYNDER

Endnu et mesterværk af den i min optik eneste svenske krimidronning. Heldigvis endnu en bog i serien med Rebecka Martinsson, men desværre den sidste. På alle måder et rent pletskud med fokus på Kiruna i Nordsverige og de dybe personlige og politiske konflikter der.

Læs mere på min blog: https://blog.drustrup.dk/?p=1236

HÅKAN NESSER: SKAK UNDER VULKANEN

Endnu en ualmindeligt velskrevet historie fra Nesser. Og endnu en spændende historie med flere sager, som den erfarne kriminalkommissær Barbarotti (selvfølgelig) sammen med sin makker Backman opklarer på overraskende måde. Den syvende bog i serien, men forhåbentlig ikke den sidste! Et rent pletskud.

Læs mere på min blog: https://blog.drustrup.dk/?p=1213

SISSEL-JO GAZAN: UGLENS ØJE
Tredje bind i forfatterens videnskabskrimiserie og igen en forrygende spændende og interessant bog med sit særlige miks af elementer. Læs den!
Læs mere på min blog: https://blog.drustrup.dk/?p=1395