Fra bogens bagside:
Da en kvinde bliver fundet dræbt tæt ved Utterslev Mose, vækker det uhyggelige minder for drabsefterforsker Felix Jørgensen. Morderen har efterladt samme makabre signatur som den seriemorder, det aldrig lykkedes for ham at finde.

Den samme morder var lige ved at slå hans kollega Kathrine Nymark ihjel, og hun er stadig præget af det sadistiske overfald. Alligevel beslutter hun sig for at arbejde sammen med Felix for at stoppe den bestialske morder i at myrde flere kvinder.

Som efterforskningen skrider frem, går det op for makkerparret, at morderen ikke har glemt Kathrine og kun er blevet mere snu og skruppelløs med tiden.

Min anmeldelse:
Da jeg i 2018 læste og anmeldte seriens første bind – læs her http://blog.drustrup.dk/#post129 – fandt jeg den rigtigt spændende, og da den også havde en åben slutning, skrev jeg, at jeg gerne ville læse en forsættelse. Efter at Lotte Petri siden har skrevet flere andre bøger i andre serier, har hun endelig fået lavet en fortsættelse på serien om den bestialske morder fra bind 1, som havde titlen “Specialisten”.

Som jeg husker det, var bind 1 en grum historie, og stilen ikke bare fortsætter i dette bind 2. Den bliver lige lidt mere grum. Der er også flere detaljerede retsmedicinske elementer, og mon ikke Lotte Petri siden 2018 er blevet mere inspireret af sit samarbejde med Hans Petter Hougen, som hun bl.a. har skrevet en bog sammen med. Den hedder “Specialisten”, og jeg har anmeldt den her https://blog.drustrup.dk/?p=1418.

Uden at spolere læsningen for andre, er det svært at fortælle ret meget mere om handlingen, end bagsiden afslører, men kort fortalt er historien intenst fortalt, og spændingsniveauet er fortsat højt. Men det er vigtigt at læse de to bøger i den rigtige rækkefølge.

Selvfølgelig vil jeg ikke fortælle noget afgørende om slutningen, men en detalje: Hvis bogen blev filmatiseret, ville der blive brug for en del strygere til underlægningsmusikken i, og det er da hyggeligt, selv om det ikke passer så godt ind i bogens stil. 

Det bliver 8 skydeskivepoint på min blog og 4 krimihjerter på krimifan.dk 

Lotte Petri
Samleren 
(Black Notice 2)
Saga, 2023
193 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.