Fra bogens bagside:
Mandag den 20. december 2021 ser Laust Palk en mand skrå over parkeringspladsen ved Superbrugsen i Haarby på Fyn. Han er sikker på, det er den irske terrorleder, han så blive skudt på Vesterbro for tredive år siden.

Modstræbende må Karna Ingeld nu samarbejde med den forhenværende agent, Palk, der er utilfreds med, at han ikke længere kan styre slagets gang – og en gammel bekendt, den engelske kollega Marc, dukker op med vigtige informationer.

Karna mod kaste nettet bredt ud i en sag med internationalekmplikationer fra Irland, over Danmark til Rusland og Ukraine og tilbage til England. Samtidig skal hun håndtere den sexisme, der uværgerligt møder hende, og slå sin autoritet fast.

Vil det lykkes Marc, Karna og den excentriske lystfisker at få den internationale terrorist på krogen i tide?

Min anmeldelse
Da jeg begyndte på den første bog i serien “Fangst”, vidste jeg ikke, hvad jeg gik ind til, men jeg blev godt underholdt. (Jeg anmeldte den HER https://blog.drustrup.dk/?p=1264 ) Derfor var det også oplagt at læse dette bind 2, der er en selvstændig historie med de samme centrale hovedpersoner.

Historien er spændende og bygger på dels den gamle konflikt England/Irland/Nordirland og dels på brexit, den helt aktuelle politiske situation i Europa med terroraktivitet samt i krigen i Ukraine. Centralt er også de indbyrdes konflikter mellem de konkurrerende mere end samarbejdende efterretningstjenester.

Historien begynder som beskrevet på Sydfyn, men udspiller sig især i Irland/Nordirland og i 2022, men med tilbageblik til tidligere begivenheder i f.eks. 1990’erne med betydning for nutidens hændelser. 

Det er en spændende og aktuel bog om agenter og hemmelige tjenester, og der er godt gang i action især i slutningen, men der er også plads til lidt kærlighed mellem den danske, benamputerede Karna Ingeld og hendes engelske makker Marc. Tempoet tages dog i nogen grad ud af handlingen, fordi forfatteren forklarer f.eks. baggrunden for den nordirske konflikt og de forskellige interesser i området i nogle længere afsnit. Det er interessant læsning, men kender man  konflikten, kan de afsnit jo springes over.

Den pensionerende agent og grå eminece Laust Palk er en spøjs hovedperson, der bringer uorden i magtstrukturerne, samtidig med at han fisker, mens Karna er den mest interessante, og hun har udviklet sig siden bind 1.

Jeg kom til at tænke på John Le Carres Smiley-bøger og Len Deightons trilogi “Game, Set and Match), for forfatteren fortalte på Krimimessen, at der var et tredje bind på vej.

Det bliver denne gang til 8 point på min krimispændingsskydeskive og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Martin Jensen
Bid
Klim, 2023
281 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.