Fra bogens bagside:
Badehotellet har en helt særlig plads i danskernes hjerter, og flere millioner seere har gennem årene fulgt med i livet på Andersens Badehotel.

Bogen om serien tager dig med på en særlig rejse om bag kulisserne og karaktererne og ind til alt det, du ikke ser på tv. Fra forfatternes første møde, casting og læseprøver, over kostumer, musik og lyd, til kulisser, mad og blomsterdekorationer.

Den unikke og underholdende fortælling er spækket med flotte fotos og krydret med anekdoter og interviews med både skuespillere og andre, der har spillet en rolle i og omkring serien.

Min anmeldelse:
Næste år – 2024 – sendes 10. og sidste sæson af tv-serien. De sidste 8 afsnit begynder sommeren 1946, og på den måde dækker serien næsten 20 års danmarkshistorie. Oprindeligt var det planen, at seriens historie skulle slutte januar 1933 samtidig med Kanslergadeforliget. Det afslører de 2 forfattere bag serien, Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, i bogen, der er et herligt hensyn med seriens mange personer og hele historien.

Serien – men også bogen – er på samme måde som bl.a. serien Matador både fiktion og fakta. Gennem de fiktive personer fortælles både forskellige samfundslags, den nationale og den internationale historie i perioden på flere niveauer. 

Forfatteren formidler i bogen på fornem vis facts på alle niveauer og fra alle vinkler om serien. Det sker på samme gode måde som i hans øvrige bøger som f.eks. dem om Matador og Huset på Christianshavn samt hans biografier. Han har rigtigt godt styr på at dykke ned i historien og på at formidle både detaljer og de lange linjer, så det er en fornøjelse – nok især for seriens fans – at gå på opdagelse i bogen. 

I bogen vil der selv for de største fans dukke ny viden op om serien, men bogen vil især fungere som underholdende appetitvækker til seriens afsluttende sæson og som kærligt gensyn med de første 9 sæsoner.

Jeg kan ikke forestille mig andet end, at bogen vil være bogen om serien Badehotellet og måske kan komme i en opdateret udgave, når sidste sæson er ovre, men for seriens mange fans vil denne udgave være et oplagt julegaveønske og en rigtig god gave at få!

Det bliver til mine maksimale 5 store stjerner.

Jacob Wendt Jensen
Bogen om Badehotellet
people’s, 2023
303 sider – i stort format

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.