Bogen er nr. 2 i det Djursland-baserede forfatterpars Djursland-serie, og den gæsteanmeldes af Palle Thomsen, mens jeg selv anmeldte bind 1 “Dømt” her: https://blog.drustrup.dk/?p=1853 

Fra bogens bagside:
Da frisøren i den lille by Roslinge findes død, blander en truecrime podcaster sig i opklaringen – for åben mikrofon!

Lisa findes død i sit hjem, og findestedet stritter i flere retninger. Efterforskeren Thea og landbetjenten Bjørn må igen samarbejde for at komme til bunds i mordmysteriet, men sagen kompliceres af en fremadstormende podcaster, som kommer til byen med en campingvogn fuld af radioudstyr og en kulørt teori om, hvem drabsmanden kan være. 

Sognepræsten Thorkild bliver involveret, da hans præstekollega ved noget, men nægter at udtale sig med henvisning til sin tavshedspligt. Da Theas egen nevø begynder at samarbejde med podcasteren, bliver det svært for Thea at navigere mellem sin egen efterforskning i det lokalsamfund, hun selv for nylig er blevet del af, og de mange ubekræftede informationer, som podcasteren blæser ud på internettet. For hvad er sandt, og hvad er falsk, når jagten på opmærksomhed pludselig bliver en del af opklaringsarbejdet?

Palle Thomsens anmeldelse:
Vi er i en fiktiv mindre by på Djursland, hvor landbetjenten Bjørn og hunden hygger sig med mindre forseelser. Men der sker et mord, og han må have assistance af efterforsker Thea Krogh fra Østjyllands politi. Hun er nylig flyttet fra Aarhus til området. 

Det er ikke en pageturner-krimi. Man får virkelig en forståelse for, at politiarbejde er intens, langsommelig efterforskning, alt og alle skal checkes igen og igen, mens alle mulige og umulige teorier er i spil – metodisk politiarbejde. Det gør også bogen noget langtrukken og lidt kedelig.

Vi kommer også godt rundt i landsbyen med dens dagligliv, hygge, intriger og fnidder.

Ikke en dårlig krimi, men heller ikke den mest spændende. 7 ud af 10 skydeskivepoint:

Kenneth Degnbol og Dagmar Winther
Den tavse frisør
Politikens Forlag, 2023
432 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.