Den faste gæsteanmelder på bloggen, Palle Thomsen, har anmeldt dette bind 8 i serien, mens jeg selv har anmeldt bind 6 “En højere retfærdighed”- http://blog.drustrup.dk/#post222. Bind 7 “Som man sår” er af ukendte årsager ikke blevet anmeldt her.

Fra bogens bagside:
Eksperterne i specialenheden Rejseholdet er i dyb krise, efter en af kollegaerne er blevet afsløret som seriemorder. Da en kvinde findes myrdet på en grisefarm uden for Västerås, peger alle spor i retning af, at forbrydelsen er blevet begået med en særlig person i tankerne: Sebastian Bergman.

Efter i årevis at have hjulpet Rejseholdet med at løse kriminalsager, er Sebastian i øjeblikket persona non grata, og hans tilbagevenden til Rejseholdet kan enten blive hans redning eller undergang. Samtidig bliver en af Sebastians tidligere klienter fundet død. Klienten mistede et barn under tsunamien i 2004, men hele familien og dén jul for snart tyve år siden er omgærdet af mystik. Spørgsmålene er mange, og kun datteren Cathy kan svare på dem.

Palle Thomsens anmeldelse:
Bogen er ottende bind i serien om kriminalpsykolog Sebastian Bergman og Rejseholdet.

Det er længe siden jeg har læst en af dem. Tror nok jeg blev træt af hovedpersonen, for han er den mest irriterende krimifigur – en selvhævdende egoist i særklasse.

Men krimien fejler ikke noget. De to forfattere kan deres kram, og denne gang har de endda ladet Bergman blive lidt mere menneskelig.

Det er en rå fortælling om en brutal morder som er drevet af hævn. Rejseholdet har fået ny leder, som skal bevise holdets berettigelse med opklaringen af denne sag, og det giver store frustrationer oveni den vanskelige opklaring. 

Som sædvanligt er der en irriterende øverste chef. Findes der dog ikke gode chefer i krimier? Og hvad laver den øverste chef? Det hører man aldrig.

Bortset fra dette lille gylp, så er det er god og velskrevet krimi, så jeg giver den 8 ud af 10 mulige point.

Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt
Skylden man bærer
Hr. Ferdinand, 2024 
358 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.