Blog Image

Drustrups Bogblog

Følg med

Send mig en mail HER og få besked, når der er et nyt indlæg

Chris Carter: Blodig jagt 

Krimi og spænding Posted on 05 Dec, 2022 21:06

Blodig jagt er Chris Carter, når han er allerbedst, og er man til de blodige krimier, skal man helt bestemt læse hans serie om Robert Hunter.” Sådan skriver Charlotte Johansen bl.a. om bogen som gæsteanmelder.

Barskt blodige og grumt grusomme krimier er nemlig ikke min yndlingslæsning, så jeg har med fornøjelse overladt læsningen og pladsen til denne anmeldelse til Charlotte Johansen, der også tidligere har været gæsteanmelder på min blog. Tak for hjælpen.

Fra bogens bagside:
Et drab uden fortilfælde. En morder, der er mere blodtørstig end nogensinde før. En sag, der vil presse ham til det yderste. Har Robert Hunter mødt sin overmand denne gang?

”Tror du på djævelen, kriminalassistent Hunter’” spurgte betjenten. ”For hvis du ikke gør … så tror jeg, du skifter mening, når du kommer herhen.” Med disse ord bliver Hunter kaldt ud til et af de mest barbariske gerningssteder, han nogensinde har set. Og det hele bliver endnu mere foruroligende, da retsmedicinerne finder et digt, som morderen har efterladt inde i liget.

Da der sker endnu et drab, er fremgangsmåden og signaturen så forskellig fra det første, at retsteknikerne ikke umiddelbart forbinder de to gerningssteder med hinanden. Men da de finder næste del af morderens digt, tyder det på, at de to mord kun er begyndelsen.

Robert Hunter indleder jagten på den mest brutale og disciplinerede morder, han nogensinde har oplevet. En morder, der går efter ofrenes frygt, og som ønsker at give sine ofre en lektion … en lektion, der ender med døden.

Charlottes anmeldelse:
Med denne seneste bog om Kriminalassistent Robert Hunter, har Chris Carter igen formået og skrive en voldsom blodig og barbarisk krimi. Den er nummer 12 i serien og er så velskrevet og udførligt fortalt, at man ligefrem kan lugte blodet og frygten i rummet, hvor mordene er foregået, mens man læser om det. 

Sammen med sin trofaste partner Carlos Garcia kommer Robert Hunter ud på en nervepirrende jagt efter en koldblodig morder, der hele tiden lige er et skridt foran dem. Morderen efterlader et digt i liget, og de kan ikke finde nogen menig i det. Men som sagen skrider frem, og de finder flere spor og endnu et digt, kommer det helt bag på dem, hvor udspekuleret og kold morderen viser sig at være.

Som sædvanlig slutter Chris Carter bogen med, at man som læser sidder tilbage og tænker: Hvad skete der lige der? Og selvfølgelig afslutter han den med en cliffhanger, så man næsten ikke kan vente på at få læst fortsættelsen, når den kommer. 

“Blodig jagt” er Chris Carter, når han er allerbedst, og er man til de blodige krimier, skal man helt bestemt læse hans serie om Robert Hunter. Efter min mening er Chris Carter en af de allerbedste krimi forfattere. Det er tydeligt, at han har en baggrund som kriminalpsykolog, og det kommer også til udtryk i alle hans bøger. 

Charlotte Johansen giver den 10 store point, der svarer til 5 krimihjerter på krimifan.dk.

Chris Carter
Blodig jagt
Jentas, 2022
496 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.Sara Blædel: Elins død

Krimi og spænding Posted on 30 Nov, 2022 19:49

Fra bogens bagside:
En ældre mand findes død på den lille ø Aarø ved Haderslev. Umiddelbart ser det ud til, at han er faldet uheldigt og er druknet i vandkanten, men særlige omstændigheder gør det hurtigt klart, at det lokale politi har brug for assistance fra Louise Rick og den nye rejsendes, P13.

Camilla Lind er flyttet fra sin mand, Frederik. Mens hun går og pakker i sin nye lejlighed, ringer politiet på døren og meddeler, at hendes mor er død. Hun skynder sig sammen med sønnen Markus til morens hus i Skanderborg, og da hun gennemgår morens ting, støder hun på en chokerende hemmelighed.

Louises efterforskning trækker tråde til Skanderborg, og inden længe er Camilla personligt involveret i at afdække sagen, som måske stikker dybere end først antaget.

Min anmeldelse:
Jeg læste bogen kort efter, den udkom, men skrev ikke dengang min anmeldelse, fordi jeg lige ville tænke lidt ekstra over den. Det var noget siden, jeg havde læst en bog fra serien med Louise Rick og hendes veninde Camilla Lind, og jeg ville bl.a. vurdere, om man kunne læse dette bind 13 uden at have læst de foregående. Mht. det sidste, så oplevede jeg ikke nogle problemer ved, at jeg ikke havde læst en del af de forrige. 

Jeg ville også lige se, om den kunne leve op til den omfattende pr, der blev lavet om bogen. Mens jeg tænkte over anmeldelsen, kunne jeg nemlig ikke undgå at se og læse flere lovord om “Elins død”, men det kor kan jeg ikke helt tilslutte mig. Bogen er velskrevet og ganske underholdende, men for mit vedkommende var den hurtigt læst og sikkert også hurtigt glemt. Plottet virker på flere måder ikke overbevisende generelt, men især ikke i den måde de to veninders del af begivenhederne hænger sammen på. Det virker rigeligt konstrueret, og bogen får ikke for alvor fat i mig som krimilæser. Det er den ikke spændende eller interessant nok til.

Jeg giver den 7 skydeskivepoint her og 3 krimihjerter på krimifan.dk.

Sara Blædel
Elins død
Politikens Forlag, 2022
333 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.Jonas Jonasson: Profeten og idioten

Alt muligt andet godt Posted on 29 Nov, 2022 23:02

Fra bogens bagside:
På roadtrip med en dommedagsprofet, en influencer og en mesterkok.

Sverige, sensommeren 2011. Petra, der er autodidakt astrofysiker, har regnet ud, at atmosfæren vil kollapse den 21. september samme år, omkring kl. 21.20 for at være mere præcis. Omstændighederne bringer Petra i forbindelse med Johan, der mangler lidt i intelligens, men som kan gøre simpel mad til gourmet cuisine, og Agnes, en 75-årig enke, der har tjent en formue på de sociale medier, hvor hun optræder som ung influencer.

Sammen ræser trioen gennem Europa i en autocamper på vej mod Rom, mens Johan planlægger at få det bedste ud af sin sidste tid på jorden ved at konfrontere sin tyranniske storebror. Men selvfølgelig er der intet, der går som planlagt. Ikke engang dommedag.

Min anmeldelse:
Ih, hvor jeg har nydt den gale humor i forfatterens andre bøger! Jeg har læst alle og har på min blog anmeldt to af dem med 5 store stjerner som resultat. Læs om de anmeldte bøger her: “Den hundred og et-årige der tænkte at han tænkte for meget” HER //blog.drustrup.dk/#post203 og “Hævnen er sød A/S”  HER https://blog.drustrup.dk/?p=698

Derfor var min forventninger til denne seneste bog også meget store, for jeg var hver gang blevet fantastisk godt underholdt af forfatterens absurde og helt vilde historier og deres rablende humor! Inden jeg begyndte at læse denne nye, havde jeg dog spekuleret på, om indholdet i bøgerne kunne blive “for meget” – lidt som humoren i Monty Pythons korte indslag bl.a. i deres TV-shows kunne være det.

Der er også i denne bog nogle finurlige hovedpersoner, der sammen er aldeles inkompatible hovedpersoner, med mindre de placeres i Jonas Jonassons univers. Hele den første del af bogen er nøjagtig lige så vanvittig, som jeg havde forventet. Endda så meget, at det vil være synd (og i øvrigt umuligt) at gengive bare dele af handlingen. Den del af turen fører de tre følgesvende til Rom, hvor målet – som nævnt på bagsiden – er at gøre op med “idioten” Johans bror, Frederik, der er 3. ambassadesekretær og mildt sagt har været ret unfair mod sin bror. 

Efter Rom får turen videre til den fiktive øgruppe Kondorerne ud for Afrikas østkyst – med klare referencer til virkelighedens Comorerne. Her afsløres et uventet slægtsskab, og de tre rejsende involveres dybt i øgruppens ret specielle regime. Hertil kommer, at de her også bliver centrale aktører i storpolitik på verdensplan. Af andre elementer undervejs er blandt andet hvidvask, økonomisk svindel, schweizisk bankvæsen og västerbottenost.

Sammen med det totalt skæve indhold, fortælles en god del faktuel historie i stærkt satirisk form om flere emner, ligesom flere eksisterende personer også er skrevet ind i bogen. Blandt andet er russiske forhold og kendte politikere med – lidt på samme måde som i Forest Gump. 

Jeg må indrømme, at historien for mig gik lidt over gevind i sidste halvdel af bogen. Det blev ekstra skørt og grotesk, så umiddelbart oplevede jeg en overmæthed af forfatterens gale indfald, mens jeg læste. Og så alligevel! Til allersidst bindes der et par krøller på historien, der på den måde udvikler sig – også for forfatterens øvrige indfald – overraskende, og måske er der mulighed for en fortsættelse. Den russiske mafia har stadig ikke fået fat i de skyldige i, at de har tabt mange penge, og måske kommer Frederik på sporet af, hvor hans idiotbror er blevet af.

Forrygende fjollerier, grotesk galskab og på alle måder absurde optrin og personer belønner sig, så selv om jeg har haft mine forbehold, så er jeg blevet rigtigt godt underholdt, omend det ikke er på heeeelt samme niveau som i tidligere bøger. Derfor bliver det “kun” til 4 stjerner.

Jonas Jonasson
Profeten og idioten
Modtryk, 2022
392 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.Johan Theorin: Forvitring 

Krimi og spænding Posted on 25 Nov, 2022 21:15

Fra bogens bagside:
En mand dør i et stenskred på en øde strand på Øland umiddelbart efter at have lagt en krans af roser på jorden.

Da politikvinden Tilda Davidsson flytter blomsterkransen, finder hun de forvitrede knoglerester fra en mand, der sidst blev set sammen med hendes 86-årige slægtning, skipperen Gerlof. Gerlof er gammel og efterhånden svagelig, men ligfundet minder ham om en af hans livs værste stunder, og han kaster sig derfor ud i at finde ud af, hvorfor en så gammel tragedie stadig skaber skræk og had. Et had så stærkt, at mordet på stranden bare er en begyndelse.

Min anmeldelse:
Ud over nogle fremragende og spændende enkeltstående bøger – som f.eks. “Sankt Psyko” – har Theorin tidligere skrevet 4 bøger under serietitlen Ølands-kvartetten: Skumringstimen / Natstorm / Blodlag / Gravgæst. Sidste bind kom 2014, men nu har serien fået ny titel, for kvartetten er udvidet med denne nye historie.

Det er stadig med den herlige, gamle Gerlof Davidsson i en af hovedrollerne i bogen, der foregår i 2001. Fra alderdomshjemmet er han stadig aktiv i opklaringen af både den aktuelle sag med dødsfaldet under stenskreddet og de sager i fortiden, der måske ligger bag. Heri indgår også hans traumatiske oplevelse, da hans eget skib brændte. Desuden spiller en skolebrand i 1929 også en central rolle. 

Selv om Gerlof undervejs testes for begyndende demens, er han på ingen måde forvitret. Han bidrager på bedste vis Tilda Davidsson med sin viden om fortidens begivenheder. Hun er Gerlofs brors barnebarn, og selv om hun forsøger at begrænse Gerlofs detektivarbejde, så lykkes det heldigvis ikke. 

Det er en bog og en serie, hvor lokaliteten på fornem vis indgår som aktiv del af bogen – både geografien/naturen og andre lokale forhold. Foruden krimisagerne og Ølandsstemningerne rummer bogen fine skildringer af livet på plejehjemmet. De tilføjer bogen et ekstra underholdende element, og det er herligt, at den del erstatter de sædvanlige, personlige samlivsproblemer i mange andre svenske kystklimaer og skærgårdskrimier. Det gør ikke spor!

Johan Theorin har rigtigt godt styr på såvel plotstyring og på at fortælle en god historie, så det bliver til 9 skydeskivepoint her og 5 krimihjerter på krimifan.dk

Johan Theorin
Forvitring
Modtryk, 2022
413 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.En historie om mennesket – Homo Sapiens og meningen med tilværelsen. Af Rane Willerslev, Lasse Vilien Sørensen, Mads Dengsø Jessen og Henrik Hvenegaard Mikkelsen

Alt muligt andet godt Posted on 24 Nov, 2022 12:09

Fra bogens bagside:
På tærsklen til den moderne verden splittede vi verden op i leg og arbejde. Legen blev tilsidesat som tidsspilde, og arbejdet fremhævet som sikring af artens overlevelse. Men det er ikke i vores kamp for overlevelse, vi finder meningen med tilværelsen.

Bogen tager læseren med på en rejse i tid – i dyb tid – fra de tidligste medlemmer af menneskeslægten for millioner af år siden og frem til den udviklingsrevolution, hvor store dele af menneskeheden fik fra opdagelseslystne jæger-samlere til pligtopfyldende, fastboende agerbrugere. Det legende menneske og det arbejdende menneske blev delt i to, og den udvikling har betydning for måden, vi lever på i dag.

Med historien i hånden viser de fire forskere, at legen ikke kun skal tilhøre vores pauser. Vi skal fungere som hele mennesker, inklusiv leg, fantasi, opdagelseslyst og modet til at prøve noget af – og turde fejle.

Min anmeldelse:
Bag bogen er der en imponerende mængde viden, tolkninger af data samt omfattende litteraturstudier. Deraf følger formidlingen af forfatternes synspunkter og konklusioner. Systematisk og i korte kapitler argumenterer de for deres synspunkter på menneskets udvikling og sociale liv, og det er meget, meget interessant læsning. 

Det er nemlig spændende at følge de 4 erfarne forskere i deres faktuelt baserede formidling af viden kombineret med deres antagelser om livet i forhistorisk tid. Der er jo ingen skriftlige kilder fra den gang, men kun fund der kombineret med viden om senere naturfolks liv både bliver til overbevisende beskrivelse af forhistorisk udvikling, og samtidig bliver det til relevant inspiration for menneskets liv i dag.

Bogens slutsætning inden den omfattende litteraturliste er denne: Mere end nogensinde før er det afgørende, at vi udvikler flere ideer til, hvad ser kan motivere os, og forholder os aktivt til, hvad der engang har været menneskeligt muligt.”

Selv om bogen er en helhed, og der er en følgerække i kapitlerne og argumentationen, så er emnerne opdelt i 7 dele, hvor set også er en fornøjelse at læse de enkelte dele hver for sig. Det er nemlig ikke en bog, man hurtigt bliver færdig med. Den kan læses flere gange både i sin helhed og de enkelte dele hver for sig.

Det er en fremragende formidlet fagbog, der er både spændende og givende at læse, så det bliver til 5 sikre stjerner.

Rane Willerslev, Lasse Vilien Sørensen, Mads Dengsø Jessen og Henrik Hvenegaard Mikkelsen: En historie om mennesket – Homo Sapiens og meningen med tilværelsen
People’s, 2022
265 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.Thomas Bagger: Den nittende ø

Krimi og spænding Posted on 22 Nov, 2022 22:28

Bogen er gæsteanmeldt af Charlotte Johansen, som tog udfordringen op på en krimicafé, jeg holdt på Brønderslev Bibliotek. 

Fra bogens bagside:
I en lille bygd på Færøerne bliver fire præster fundet i en pøl af deres eget blod. Præsterne er i fuldt ornat, og umiddelbart ville det ligne et kollektivt selvmord, hvis ikke det var, fordi en femte præst, der også var til stede den nat, drabene fandt sted, er sporløst forsvundet.

Som repræsentant for specialenheden Task Force 14 sendes Lucas Stage derop sammen med kriminaltekniker Sidsel Jensen for at assisterer det lokale politi. Sidsel er født og opvokset på Færøerne, men har ikke sat sine ben deroppe, siden hun som 13-årig flyttede til Danmark sammen med sin mor og væk fra sin far og tvillingebror, Hjalti.

Både Lucas og Sidsel er på godt og ondt fremmedelementer i det lille lokalsamfund, og mens tiden arbejder mod de to danske efterforskere, vikles de langsomt ind i et mørkt, brutalt og blodstænket net af fortielser og religiøse fanatikere, der kun går på knæ for gud.

Charlotte Johansens anmeldelse:
Den nittende ø er bind 2 i serien om Lucas Stage og David Flugt. Bind 1 hedder “Manden i tre dele”. Den her bog har Lucas Stage fra Task Force 14 som hovedperson.

Samtidig med at vi følger efterforskningen på Færøerne, får vi et indblik i hans svære opvækst, og det er ikke tit, man møder en så usympatisk hovedperson. Han er en manipulerende og dybt korrupt politibetjent. Men samtidig er han en dygtig politiefterforsker. Han arbejder bedst alene, da hans metoder ikke altid just er efter bogen.

Han bliver sendt til Færøerne sammen med kriminaltekniker Sidsel Jensen, som vi også hører en del om, for at opklare en bestialsk forbrydelse, hvor 4 præster enten brutalt er blevet myrdet eller har begået kollektivt selvmord, og den lokale præst mangler. De finder hurtigt ud af, at der er tale om en opsigtsvækkende drabssag, hvor ikke alt er, som det ser ud til at være.

Sidsel Jensen, der er vokset op på Færøerne under navnet Eivør, er tvillingesøster til den lokale politimand Hjalte. Hun forlod Færøerne som helt ung og har ikke været tilbage siden. Det er heller ikke med hendes gode vilje, at hun bliver kaldt tilbage til Færøerne for at hjælpe med opklaringen, og det giver da også en del problemer med de lokale og især med hendes familie, der er dybt religiøse ligesom resten af lokalbefolkningen i bibelbæltet. Her er alt lagt i Guds hænder, og de ser ikke velvilligt på den måde, Lucas griber sagen an på.

Thomas Bagger har skrevet en rigtig god krimi med et plot, der virkelig overrasker, og hvor helten samtidig er en skurk. Den er utrolig velskrevet med flotte naturbeskrivelser, og den er svær at lægge fra sig, når man først er kommet i gang. Den slutter selvfølgelig med en cliffhanger, og jeg glæder mig til den kommende bog i serien.

Jeg giver den 9 point, der svarer til 5 krimihjerter på krimifan.dk.

Thomas Bagger
Den nittende ø
Politikens Forlag, 2022
384 siderNext »