Fra bogens bagside:
“Europa rundt – med jagtriffel og kamera” er en inspirerende samling jagtoplevelser. Alle rigt illustreret og ledsaget af faktuelle oplysninger om jagten og de vildtarter, der jages.

I bogen har Michael Sand samlet nogle af sine bedste udgivelser, som har det fællestræk, at der er vidt forskellige og alle er oplevet i Europa.

I bogen kan der kun læses én artikel om jagt på kronhjort og tilsvarende én om jagt på vildsvin etc. Denne prioritering har givet plads til at beskrive jagten på langt flere vildtarter. Det er en bog for alle jægere, da bæredygtig jagt på stort set hele kontinentet er mere velorganiseret og nærværende end nogensinde tidligere.

Min anmeldelse:
Nordjyske Michael Sand er naturfotograf og står bl.a. bag hjemmesiden netnatur.dk, og han har på eget forlag i snart mange år udgivet en ny årlig bog i en serie fremragende jagt- og naturbøger. Dertil kommer den uforlignelige og fantastiske “Forsvaret og naturen”, som er en af de absolut smukkeste naturbøger og fotoværker nogensinde.

Jeg har anmeldt en del af dem som lektør og har også kort blogget om den forrige bog “Verden rundt som jæger, lystfisker og far” – //blog.drustrup.dk/#post121

I denne seneste bog er fokus på natur og jagt i Europa, og hertil har Michael Sand sammensat en flot buket af artikler fra sine tidligere udgivelser. Med artikler om jagten på i alt 15 forskellige vildtarter i 9 europæiske lande er der noget for alle jægere uanset foretrukken jagtform.

Historierne er oplevet af Michael Sand, og de fortælles i en direkte og engageret journalistisk stil, der giver en rigtig god læseoplevelse og lige så megen udlængsel. Bogen er således fremragende formidling i billeder og ord af jagt- og naturoplevelser. Det er en bog, der kan nydes bredt også af ikke-jægere, for alle jagt- og naturinteresserede samt naturfotografer vil finde fornøjelse og inspiration i bogens historier og fotos. For især billedsiden hæver de enkelte artikler og helheden op på et niveau over artikler i jagttidsskrifter og øvrige udgivelser i bogform af jagtberetninger.

En sikker 4-stjernet oplevelse.

Michael Sand
Europa rundt – med jagtriffel og
kamera
Forlaget Michael Sand i samarbejde med
Netnatur, 2018
253 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget