Fra bogens bagside:
Fra Wales til Australien i en søgen efter sandheden om en adoption og et muligt barnebarn.

Nia har aldrig vidst, at hun er adopteret, men det går op for hende, da hun finder et udkast til et brev i skraldespanden. Brevet er til Nias biologiske mor, der tilsyneladende sidder i fængsel for drabet på sit eget barn. Tilværelsen braser sammen om ørerne på Nia, og hun rejser til Australien for at finde sandheden om sig selv og sit ophav.

Min anmeldelse:
Inspireret af en virkelig sag fortæller Vibeke Marx en stærk historie om både kærlighedens styrke og dens hårde sider. Historien lanceres på bagsiden som en mulig løsning på en virkelig kriminalgåde, men jeg har ikke læst bogen som en krimi, for det er den slet ikke.

Nia har haft en meget speciel opvækst, og hendes opdagelse af at være adopteret sender hende ud på en tilsvarende speciel rejse, hvor tilfældet flere gange hjælper hende videre i eftersøgningen af de mulige rødder forskellige steder i Australien. Den rejse og hjemkomsten til moderen fortælles kronologisk i jeg-form af Nia, og på den måde formidler bogen hendes stærke følelser som f.eks. frustrationer og desperation på overbevisende måde. Og slutningen er både overraskende og logisk. Læs selv.

Ser du med fornøjelse udsendelserne “Sporløs”, er emnerne adoption, mor/datter-forholdet og søgen efter identitet af interesse – eller vil du helt enkelt læse en spændende, interessant og godt fortalt historie, så er “Kun en kladde” absolut nødvendig læsning.

Jeg fik først for nylig (og alt for sent) for alvor øjnene op for Vibeke Marx som forfatter, da jeg læste og anmeldte hendes forrige bog “Jord og hjerte” – https://blog.drustrup.dk/?p=683 – der bl.m.a. handlede om forholdet mellem en far og hans søn. Den var jeg glad for og imponeret af, så den gav jeg med fornøjelse mine 5 maksimale stjerner. Det får denne helt sikkert også pga. både historien og den meget velskrevne stil.

Vibeke Marx
Kun en kladde
Modtryk, 2020
240 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.