Beskrivelse af bogen på Saxo
Året er 1903, og der er gået 22 år, siden sognepræsten Kai Schweigaard kom tilbage til Butangen med Astrid Heknes nyfødte søn, Jehans. Den tyngede sognepræst er stadig plaget af sine tidligere handlinger, som fik dødbringende konsekvenser og førte til, at bygdens betydningsfulde kirkeklokker blev adskilt.Klokkerne blev støbt til minde om to sagnomspundne søstre i Astrids familie, og Kai bliver stærkt optaget af at finde et gammelt billedtæppe, som søstrene engang skabte, i håb om at det kan vise ham, hvordan han kan råde bod på sine misgerninger og bringe klokkerne sammen igen …

Jehans lever under trange kår på en lille gård, efter han blev udstødt fra sin egen familie. Han søger i stedet friheden i bjergområderne nær Butangen, hvor han kan fiske og gå på rensdyrjagt. Men da han en augustmorgen dræber et mægtigt rensdyr og støder på en gådefuld jæger, ændres hans liv for altid.

Min anmeldelse:
I den læsegruppe – Sure Gamle Mænd – jeg er med, har vi læst første del af den planlagte trilogi med titlen ”Hekne”. Læs min anmeldelse af “Søsterklokkerne” HER https://blog.drustrup.dk/?p=674.

Med det tidsspring, der er mellem bøgerne, og hele historiens forløb er det absolut nødvendighed læse bøgerne i den rigtige rækkefølge!

Nu venter jeg bare på sidste del af trilogien med afslutningen på historien og afsløringen af gåden om…., nå nej jeg vil ikke afsløre noget.

Jeg vil kun fortælle, at det er en meget, meget velfortalt og fascinerende historie med mange lag og emner. Ud over at den skildrer tiden, tidsånden og udviklingen, så er den befolket med nogle interessante personligheder, som jeg ser frem til at møde igen. Når næste bind kommer, tror jeg, at de første bøger skal læses en gang mere først.

Da jeg skulle give Søsterklokkerne stjerner, var jeg ked af, at jeg kun havde givet mig selv 5 stjerner at dele ud af. Jeg kunne godt have givet den flere. Det er jeg knapt så ked af denne gang, for bogen er en my svagere end bind 1, så det kan “kun” blive til 5 rene, funklende stjerner denne gang, og det er heller ikke så galt!

Lars Mytting
Skæbnens blå tråde
Cicero, 2021
480 sider

Bogen er læst på Mofibo. #mofibo