Fra bogens bagside:
Juni 1954. 18-årige Emmett Watson køres hjem til Nebraska af forstanderen for den opdragelsesanstalt i Kansas, hvor han har sonet femten måneder for uagtsomt manddrab. Med en mor der forlod familien for mange år siden, en far der netop er død og familiegården på tvangsauktion, har Emmett en plan om at hente sin otte år gamle bror og drage vestpå for at starte en ny tilværelse.

Men da forstanderen er kørt sin vej, opdager Emmett, at to venner fra opdragelsesanstalten har haft gemt sig i bilens bagagerum. Og de to har lagt en helt anden plan for Emmetts fremtid, en plan som vil tage dem på en skæbnesvanger rejse i den modsatte retning – mod New York City.

Min anmeldelse:
Lincon Highway findes og er USAs første highway fra kyst til kyst. Emmets familiegård ligger cirka midt mellem San Francisco og New York, så hans rejse kunne gå hvilken som helst vej. Hvordan går det så?

Sammen med lillebroderen, Billy, og de to venner fra opdragelsesanstalten, Duchess og Wolly, og nogle folk, der støder til undervejs, bliver historien om deres oplevelser til en varm fortælling om de 4 drenge/unge mænds odyssé med forskellige mål og formål. Deres personlige baggrunde og deres bevæggrunde for at ville rejse er forskellige, og der er derfor mange lag og retninger i historien om deres rejse og deres oplevelser.

Historien fortælles på en helt vidunderlig måde, hvor virkemidlerne blandes, og fortællevinklerne skifter. Det er både en hjertevarm historie og en barsk historie om bl.a. opvækst og familier. Det er en historie om hverdagens helte og heltmodig opførsel på linje med heltene i de sagn, der er i den bog, som lillebror Billy konstant læser i og har med sig som en bibel på hele turen.

Det er en bog med mange sider, men for en gangs skyld ikke én for meget! Det er måske snarere modsat. Jeg var fanget helt ind af historien og vil meget gerne læse meget mere om drengenes oplevelser, efter de sidst i bogen er kørt ud mod horisonten ad Lincoln Highway.

Jeg har lige genlæst og gennydt forfatterens “En gentleman i Moskva”, som jeg anmeldte i 2017 her http://blog.drustrup.dk/#post126. Den er også et bevis på forfatterens fantastisk gode måde at fortælle en fascinerende historie på. 

5 sikre stjerner!

Amor Towles
Lincoln Highway
Politikens Forlag, 2023
549 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.