Forlagets beskrivelse:
Der er gået mere end et årti, siden en højtelsket amishbiskop forsvandt sporløst. Da man finder hans knoglerester spredt ud over en mark i Pennsylvania, breder frygten sig blandt lokalbefolkningen. 

Utilfredse med politiets efterforskning beslutter en gruppe sig for at rejse til Ohio for at bede politichef Kate Burkholder om assistance. Kate svigter ikke sit kald og rejser til nabostaten for at opklare forbrydelsen, men hun opdager snart, at hun har en personlig forbindelse til sagen. Den hovedmistænkte er den charmerende møbelsnedker Jonas Bowman – Kates første store kærlighed. 

På trods af de følelsesmæssige komplikationer fortsætter Kate alligevel efterforskningen, men hun må snart sande, at hun befinder sig i et amishsamfund, der adskiller sig væsentligt fra de traditioner, hun kender. 

I arbejdet med at finde et motiv bag mordet, afdækkes foruroligende hemmeligheder om biskoppens fortid, men ikke alle er interesseret i Kates indblanding.

Min anmeldelse:
Efter senest at have læst og anmeldt en novellesamling med gode historier med Kate Burkholder er det en fornøjelse at have læst en hel bog med en ny historie om hende og nogle meget dramatiske oplevelser i Amish-miljøet. (Se link til mine tidligere anmeldelser af bøger i serien nederst i anmeldelsen).

Og jeg var endnu engang godt underholdt af en spændende historie fra Amish-land. En historie, hvor Kate igen med høj risiko sætter alt ind på at opklare en sag. På det felt var der ikke så meget nyt, men dejligt kendt – og stadig spændende og interessant. Men mindst lige så vigtigt for mig var det, at der tilføjes flere detaljer om hendes opvækst og oplevelser i barndom og ungdom. Set løftede min læseoplevelse og før, at bogen langt henne i serien som bind 14 holder niveauet. 

Derfor får bogen 8 skydeskivepoint her og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Linda Castillo
Den skjulte
Hr. Ferdinand, 2023
336 sider

7: Efter stormen – //blog.drustrup.dk/#post17
8: De ugudelige – //blog.drustrup.dk/#post105
9: På afveje – //blog.drustrup.dk/#post189
10: I al hemmelighed – blog.drustrup.dk/#post232
11: Vanæret – https://blog.drustrup.dk/?p=530
12: Ude i kulden – https://blog.drustrup.dk/?p=881
13: Fortabt – https://blog.drustrup.dk/?p=1257 
(Noveller) Den halve sandhed – https://blog.drustrup.dk/?p=1359