Julegaverne til familiens børn/børnebørn er reddet!

Fra bogens bagside:
Prinsessen på ærten, Svinedrengen, Klods-Hans og Snedronningen…De er der allesammen, når Sigurd Barret genfortæller H.C. Andersens berømte eventyr for børn i alle aldre.

Sigurd genfortæller 31 H.C. Andersen-eventyr, både de kendte og de mindre kendte, og til udgivelsen har han komponeret 12 helt nye sange. Bøgerne er rigt illustreret af Stine Rosenberg, som har tegnet til en lang række af Sigurds bøger.

Min anmeldelse:
Der var 2 grunde til, at jeg glædede mig til at læse Sigurd Barretts måde at
fortælle de gode eventyr på.

For det første har jeg med fornøjelse læst og anmeldt flere bøger af forfatteren, og jeg er hver gang blevet imponeret af hans talent for at forenkle og formidle de valgte emner på en måde, så den bagved liggende originale tone og indholdet er bevaret – og endda på en underholdende måde.

Sigurd Barrett: Sigurd fortæller danmarkshistorie 1-2 – HER

Sigurd Barrett: Sigurd fortæller om kongerækken – HER 

Sigurd Barrett: Sigurd fortæller om Luther – HER

For det andet har adskillige gange både som far og som bibliotekar forsøgt mig med H.C. Andersens eventyr i adskillige udgaver, men uden at finde en udgave, som både var tro mod originalens stil, som ikke var forkortet til ukendelighed, som var til at holde ud at læse op og som – ikke mindst – var noget selv de mindste børn kunne forstå og derfor orkede at lytte til.

Det har jeg fundet nu!
Sigurd Barrett – og hans faste illustrator – formidler på ualmindelig
fremragende vis en central del af dansk kulturarv!

Et kort eksempel fra “Svinedrengen”

H.C. Andersen:
“Der var engang en fattig Prinds; han havde et Kongerige, der var ganske lille, men det var da altid stort nok til at gifte sig paa, og gifte sig vilde han.

Nu var set jo rigtignok noget kjækt af ham, at han turde sige til Kejserens
Datter: “vil Du ha’ mig” men det turde han nok, for hans Navn var vidt og bredt berømt, der vare hundrede Prindsesser, som vilde have sagt Tak til, men see om hun gjorde det.

Nu skulle vi høre:…”

Sigurd Barrett:
“Der var engang en prins. Han var ikke særlig rig, og han havde kun et lillebitte kongerige, men selv om hans rige ikke var særlig stort, håbede han alligevel at kunne finde sig en sød prinsesse at gifte sig med.

“Der er mange, som kender mit navn!” sagde han til sig selv. “Jeg kan sikkert godt finde mig en prinsesse. Ja, når jeg tænker over det, så er der sikkert flere hundrede prinsesser, som kunne finde på at gifte sig med med mig!
Jeg tror sørme, jeg spørger kejserens datter. Hun siger nok ja!” Men det gjorde hun nu ikke bare lige. Hør selv:…”

——-

Eventyrene er i 2 bind placeret i en flot boks, hvor der er koder til download af lydbog til eventyrene. Boksen sælges i 2 udgaver: med og uden cd med Sigurds sange til eventyrene. (Sangteksterne er med i bøgerne.)

Som det sikkert kan ses i anmeldelsen, er bøgerne en mindst 5-stjernet oplevelse.

Sigurd Barrett
Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr 1-2
Politikens Forlag, 2018
231 + 233 sider

Bøgerne er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.