Som det ses herunder, har jeg læst og anmeldt rigtigt mange af Linda Castillos bøger om den tidligere amish-kvinde og nuværende politichef og frafalden amish Kate Burkholder. 

Spørgsmålet er så: Kan der virkelig findes på nye og spændende krimihistorier i og omkring dette miljø, og er det interessant af blive ved med at læse dem. Læs svaret i min anmeldelse af dette seneste bind 15 i serien.

7: Efter stormen – //blog.drustrup.dk/#post17
8: De ugudelige – //blog.drustrup.dk/#post105
9: På afveje – //blog.drustrup.dk/#post189
10: I al hemmelighed – blog.drustrup.dk/#post232
11: Vanæret – https://blog.drustrup.dk/?p=530
12: Ude i kulden – https://blog.drustrup.dk/?p=881
13: Fortabt – https://blog.drustrup.dk/?p=1257 
14: Den skjulte – https://blog.drustrup.dk/?p=1847

og denne novellesamling:
Den halve sandhed – https://blog.drustrup.dk/?p=1359

Fra bogens bagside:
En klar efterårsdag i Painters Mill modtager politichef Kate Burkholder et gruopvækkende opkald: En ung amishmand er fundet dræbt af pilen fra en armbrøst og efterladt på en grusvej midt ude i ingenting. Offeret er Aden Karn, tyve år, vellidt og fra en prominent amishfamilie, og Kate må nu forsøge at finde svaret på det presserende spørgsmål: Hvem kan begå en sådan forbrydelse mod en uskyldig, ung mand?

Efterhånden som Burkholder dykker ned i sagen, begynder hun dog at betvivle, hvorvidt Aden Karn i virkeligheden var et dydsmønster. Og da en ung amishkvinde står frem med en gruopvækkende historie, stiller det Kate over for de frygtelige konsekvenser af et liv levet på skyggesiden, hvor et mørkt sind avler et ondt hjerte.

Min anmeldelse:
Kort sagt: ja, det er stadig både interessant og spændende at læse beretningerne om Kate Burkholders liv og hendes aktiviteter i amish-miljøet i Ohio, USA.

Vel sker der ikke så meget for Kate Burkholder privat, hvor hendes forhold til kæresten kun udvikler sig langsomt, og hendes kollegaer er de samme hver gang. Vel ligner sagerne lidt hinanden med beskrivelser af det lukkede amish-miljø, hvorfra en eller flere udsættes for forbrydelser, og det så skal opklares, om forbryderne er amish eller en fra det omgivende samfund – ret skabelonagtigt beskrevet. 

Men Linda Castillo er en god fortæller, og amishmiljøet har altid fascineret mig. Det er ret specielt, at de stadig eksisterer og fungerer ret isoleret fra det omkringliggende og helt anderledes amerikanske samfund. Samtidig har jeg altid elsket, når krimier – ud over at være spændende og velskrevne – også bibringer viden om og indblik i emner, anstrenger tidsperioder og særlige miljøer.

Og det hele gør Linda Castillos bøger.
Dette bind 15 i serien føjer sig smukt ind i rækken af gode amishkrimier, så den får 8 sikre skydeskivepoint.

Linda Castillo
Et ondt hjerte
Hr. Ferdinand, 2024 
336 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.